Oldal kiválasztása

Rólam

Jaksity Kata

Szerkesztő-műsorvezető, kommunikációs szakember, jogi aktivista, inspirációs előadó, life-és mindfulness coach

1998 óta dolgozom a médiában (TV, rádió, rendezvények) műsorvezetőként, szerkesztő-riporterként. Ezen kívül riportok, filmek forgatásával, gyártásával, rendezvények, sajtótájékoztatók szervezésével, lebonyolításával is régóta foglalkozom. Több mint két évtizede végzek jószolgálati munkát, illetve szervezek magam is jótékonysági eseményeket. Néhány éve a Mindfullness és well-being útjára léptem. 2020-ban oklevelet szereztem a Yale Egyetem The Science of Well-Being kurzusán, 2021 januárjában pedig a Transformation Academy Life-and Mindfulness Coach képzésén. Saját inspirációs előadásokat tartok. 2021. során pedig szeretném elindítani saját life-és mindfullness coaching praxisomat egyéni és kiscsoportos foglalkozásokon és ceges felkérésekre.

Életrajz

Végzettségem

Két diplomát szereztem: 1993-ban az elsőt a Külkereskedelmi Főiskolán (ma BGE), 1994-ben pedig reklámközgazdász másoddiplomát a Kereskedelmi-Vendéglátóipari-és Idegenforgalmi Főiskolán. Nyelvek: olasz és orosz szakmai felsőfokú, szerb-horvát középfokú nyelvvizsga, angol társalgási szint.

Kezdetek 

1990-1997-ig modellként dolgoztam hazai és nemzetközi divatbemutatókon, fotózásokon, reklámfilmekben. 1994-1996-ig a másoddiploma megszerzése után Náray Tamás divattervező, rendezvényszervező cégének marketing és PR igazgatója voltam.
1996-ban megalapítottam első saját reklám-és rendezvényszervezéssel foglalkozó cégemet, a Brain&Beauty Bt-t, majd 2003-ban még egy céget alapítottam, a J. K. Stúdió Kft-t, amely ma már elsősorban filmgyártással, riportok, kisfilmek forgatásával, események rögzítésével és cégek kommunikációjával foglalkozik.

Média

1998 óta dolgozom a médiában (TV, rádió, rendezvények) műsorvezetőként, szerkesztő-riporterként. Híradós riporterként kezdtem, később vezettem több éven át híradót, reggeli politikai műsort, tudományos magazint, talk-showt és 12 évig szerkesztettem és vezettem rádióban a saját női magazinműsoromat.

Több világsztárral is forgattam interjút, többek közt Elton Johnnal, Ennio Morriconeval, Michael Flatleyvel, Geraldine Chaplinnel, Zsigmond Vilmossal és két alkalommal 2015-ben és 2016-ban is tudósíthattam a legnagyobb filmes eseményről, az Oscal Gáláról.

2006-ban kezdtem saját gyártásban dokumentum-ill. riportfilmeket forgatni a harmadik világ problémáiról, amelyeket több filmfesztiválon, valamint a Cambridge-i Egyetemen is bemutattak. 2008-tól 2011-ig pedig saját gyártású magazinműsorom, A Világ Arcai ment az Atv-n.

Készítettem dokumentumfilmet az UNICEF, A Vöröskereszt, Az Afrikai-Magyar Társaság, a Vodafone megbízásából is  jószolgálati projektjeikről, CSR munkájukról.

Ez vezetett aztán oda, hogy ma már több stábom van, amelyekkel cégeknek forgatunk a rendezvényeikről, kommunikációjukat segítjük riportok, interjúk készítésével, “híradót” gyártunk a dolgozóiknak, kisfilmekben mutatjuk be a CSR tevékenységüket.

Erről bővebben a Kommunikáció, Filmgyártás, Rendezvényszervezés, oldalon találsz.

Jószolgálat

 2000 óta folyamatosan végzek jószolgálati munkát, illetve szervezek magam is jótékonysági eseményeket.

2000-ben a Tunyogi Erzsébet Gyógyító Játszóház számára szerveztem nagyszabású jótékonysági koncertet a Moulin Rougeban, többek közt Király Linda, Malek Andrea, Charlie, Mága Zoltán, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Roy&Ádám, Sasvári Sándor és Patrizio Buanne részvételével.

2006-2012 között jószolgálati munkában dokumentum-és riportfilmeket forgattam az UNICEF, A Vöröskereszt, Az Afrikai-Magyar Társaság, a Vodafone megbízásából vagy támogatásával.

2011-ben megvalósítottam a UN Women Magyarország megbízásából, az Avon támogatásával bántalmazott nőknek kialakított művészetterápiás programomat, amelyben két anyaotthon bántalmazott lakói és gyermekeik vettek részt. A program sikeres zárásáról sajtótájékoztatót szerveztem, és Brüsszelben a UN Women központjában is beszámoltak róla a szervezet hazai képviselői.

2012-ben Divattal az Esélyegyenlőségért elnevezéssel elsőként szerveztem itthon olyan bemutatót, amelyen ép és kerekesszékes, valamint amputált végtaggal rendelkező modellek együtt léptek fel az impozáns Barabás Villában. Az esemény fővédnöke Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető, védnöke pedig Pataki Ági filmproducer voltak.

A műsoraimban rendszeresen foglalkozom olyan tabunak számító témákkal, mint a családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás, a nők es a fogyatékkal élők egyenjogúsága. Aktivistaként és jószolgálati követként is részt vettem ezen problémák kezelésében és ezzel számos eredmény eléréséhez járultam hozzá. Szerepem van a hazai önkéntesség népszerűsítésében. Ennek egyik elismerése volt, hogy:

2012-ben meghívtak a TEDx Talks-ra, ahol az “Önkéntesség tükrében a nő” címmel adtam elő.

2013-2020-ig megalapítottam és elnöke voltam a Sorslámpás Egyesületnek, majd

2018-tól alapítója és elnöke vagyok a Felelősen Magadért, a női egészség védelméért létrejött egyesületnek.